Deze website maakt gebruikt van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Klik op "OK" om cookies te accepteren, of op "Weigeren" om de cookies te weigeren.
Home   |   Contact   |   Rijn IJssel Vakschool Wageningen
Rijn IJssel in samenwerking met Academia Barilla
Recepten
facebook twitter youtube

Iedere regio in Italië heeft zo zijn eigen specialiteiten. In de landkaart kunt u klikken op de regio waarover u meer wilt weten en dan ziet u wat meer informatie.


Lombardia in tavola

Gelegen in Noord-Italië, strekt Lombardije zich uit naar het Comomeer en naar Milaan, de hoofdstad van Lombardije. De regio is rijk aan volle koninklijke gerechten zoals de gouden risotto alla Milanese.

Italia
Abruzzo Basilicata Calabria Campania Emilia Romagna Friuli Venezia Giulia Lazio Le Marche Liguria Lombardia Molise Piemonte Puglia Sardegna Sicilia Trentino-Alto Adige Toscana Umbria Valle d'Aosta Veneto

Recepten uit deze regio

Minestrone di verdure alla milanese
Milanese groentesoep
Ingrediënten voor 4 personen 100 g ontpeulde verse bonen 50 g bleekselderij 120 g rijst 50 g tomaten 200 g aardappels 100 g savooiekool 60 g witt...
> Meer informatie
Ossibuchi alla milanese
Milanese kalfsschenkels
Ingrediënten voor 4 personen 4 plakken kalfsschenkel, van 300-400 g elk100 g bloem100 g boter100 g ui, in reepjes100 ml droge witte wijn250 ml v...
> Meer informatie
Risotto agli asparagi e taleggio
Risotto met asperges en Taleggio
Ingrediënten voor 4 personen 1 kg groene asperges1 kleine ui, gesnipperd50 g boter500 g rijst150 g taleggiokaas, of een vergelijkbare kaas, in...
> Meer informatie
Risotto al gorgonzola con salsa di pere
Risotto met gorgonzola en peer
Ingrediënten voor 4 personen 320 g Carnaroli rijst 50 g ui 75 cl groentebouillon 30 g boter 30 g Parmigiano Reggiano, geraspt 100 g Gorgonzola ex...
> Meer informatie
Risotto alla milanese
Milanese risotto
Ingrediënten voor 4 personen 320 g superfine arboriorijst50 g rundermerg80 g boter 50 g ui100 ml witte wijn1 l vleesbouillon 1 zakje saffraan 60...
> Meer informatie
Rospi
Kaas-boekweitbeignets
Ingrediënten 300 g boekweitmeel200 g dubbel nul (00) meel300 g Casera of Fontina of een andere halfharde, halfvette koemelkkaashalf lepeltje natr...
> Meer informatie
Vitello in fricandó
Gestoofd kalfsvlees
Ingrediënten voor 4 personen 4 plakjes parmaham4 kruidnagels2 kleine uien50 g boter600 g kalfsbout1 wortel, in plakjes1bosje peterselie4 blaadjes...
> Meer informatie

Recept van de maand

Op dit moment geen recept van de maand