Deze website maakt gebruikt van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Klik op "OK" om cookies te accepteren, of op "Weigeren" om de cookies te weigeren.
Home   |   Contact   |   Rijn IJssel Vakschool Wageningen
Rijn IJssel in samenwerking met Academia Barilla
Recepten
facebook twitter youtube

Iedere regio in Italië heeft zo zijn eigen specialiteiten. In de landkaart kunt u klikken op de regio waarover u meer wilt weten en dan ziet u wat meer informatie.


Sicilia in tavola

De levendige smaken van Sicilië weerspiegelen het gekleurde verleden van het eiland. Citrus, zwaardvis, tonijn, kappertjes, couscous en cannoli zijn de sterke punten van Sicilië. Palermo is de hoofdstad van deze regio.

Italia
Abruzzo Basilicata Calabria Campania Emilia Romagna Friuli Venezia Giulia Lazio Le Marche Liguria Lombardia Molise Piemonte Puglia Sardegna Sicilia Trentino-Alto Adige Toscana Umbria Valle d'Aosta Veneto

Recepten uit deze regio

Braciolette di pesce spada
Steak van zwaardvis
Ingrediënten voor 4 personen 800 g zwaardvis, in dunne plakken 150 g paneermeel 1 tl peterselie, fijngehakt 1 el kappertjes 30 g caciocavallokaas...
> Meer informatie
Caponata di verdure
Caponata van groenten
Ingrediënten voor 4 personen 400 g aubergines250 g rijpe tomaten200 g uien200 g courgettes150 g bleekselderij100 g groene oliven8 cl extra vergin...
> Meer informatie
Carpaccio di tonno
Siciliaanse tonijncarpaccio
Ingrediënten voor 4 personen 250 g verse tonijn, in dunne plakken gesneden4 el citroensap100 g olijven, uitgelekt en in plakjes gesnedenhet hart...
> Meer informatie
Cassata siciliana
Siciliaanse cassata
Ingrediënten Voor een taartvorm van 18/20 cm:150 g marsepein500 g ricotta200 g poedersuiker100 g gekonfijte vruchten80 g chocoladedruppels1 g van...
> Meer informatie
Frittelle di melanzane
Auberginebeignets
Ingrediënten voor 4 personen 1 kg aubergines1 ei3 eidooierseen handje bloemeen handvol paneermeel100 g sultana rozijnen100 g Pecorino olijfoliezo...
> Meer informatie
lnsalata di Natale
Kerstsalade
Ingrediënten voor 4 personen 300 g cichorei (geen bittere)300 g bleekselderij2 el extra vergine olijfolie2 el kappertjes in azijn2 el groene olij...
> Meer informatie
Pasta al nero di seppie
Zwarte pasta met inktvis
Ingrediënten voor 4 personen 400 g spaghetti400 g zeekat (incl inktzakje)200 g gepelde tomaten4 cl extra vergine olijfolie2 teentjes knoflookzwar...
> Meer informatie
Risotto alla marinara
Risotto met zeevruchten
Ingrediënten voor 6 personen 500 g rijst500 g garnalen500 g venusschelpen500 g mosselen2 pijlinktvisjes1 wortel1 ui1 stengel bleekselderijeen eet...
> Meer informatie
Torrone di Natale
Kerst nougat
Ingrediënten 1 kg amandelen1 kg suikerextra vergine olijfolie Bereiding 25 minuten voorbereiding + 30 minuten baktijd Schil de amandelen na z...
> Meer informatie

Recept van de maand

Op dit moment geen recept van de maand