Deze website maakt gebruikt van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Klik op "OK" om cookies te accepteren, of op "Weigeren" om de cookies te weigeren.
Home   |   Contact   |   Rijn IJssel Vakschool Wageningen
Rijn IJssel in samenwerking met Academia Barilla
Recepten
facebook twitter youtube

Iedere regio in Italië heeft zo zijn eigen specialiteiten. In de landkaart kunt u klikken op de regio waarover u meer wilt weten en dan ziet u wat meer informatie.


Toscana in tavola

Toscane is gelegen in Midden-Italië. De sterke, maar toch eenvoudige smaken van Toscaanse gerechten zijn het resultaat van excellente ingrediënten uit de regio. De hoofdstad Florence is vooral bekend door de kunst en de historische architectuur.

Italia
Abruzzo Basilicata Calabria Campania Emilia Romagna Friuli Venezia Giulia Lazio Le Marche Liguria Lombardia Molise Piemonte Puglia Sardegna Sicilia Trentino-Alto Adige Toscana Umbria Valle d'Aosta Veneto

Recepten uit deze regio

Acqua pazza
Ingrediënten voor 4 personen handvol munt, handvol gember, 6 teentjes knoflook, 2 dl extra vergine olijfolie, 1 kg mul Bereiding Voorbereiding...
> Meer informatie
Braciole ubriache
Dronken karbonades
Ingredienten voor 4 personen 1 teentje knoflookwat geplette venkelzaadjes1 glas Chiantizout en peper4 varkenskarbonades van ca 200 g per stukeventueel...
> Meer informatie
Bruschetta
Bruschetta
Ingrediënten voor 4 personen 4 sneetjes (liefst zoutloos) brood1 teentje knoflook, gepeld1 dl extra vergine olijfoliezout en peper Bereiding Vo...
> Meer informatie
Cacciucco alla livornese
Vissoep zoals in Livorno
Ingrediënten voor 4 personen Voor de fond 20 g fijngehakte knoflook60 g extra vergine olijfolie20 g gehakte peterselie100 g droge witte wijn...
> Meer informatie
Castagnaccio
Kastanjekoek
Ingrediënten voor 4 personen 375 g kastanjemeel25 cl melk50 g suiker30 g pijnboompittentakje rozemarijn5 cl extra vergine olijfoliezout25 cl wate...
> Meer informatie
Gnocchi di patate con fave e pecorino
Aardappelgnocchi met tuinbonen en pecorino
Ingrediënten voor 4 personen 400 g aardappels150 g bloem1 geklutst ei200 g tuinbonen, gedoptteentje knoflook40 g extra vergine Toscaanse olijfoli...
> Meer informatie
Panzanella
Salade van brood en groente met ansjovis
Ingrediënten voor 4-6 personen 1 kilo vers brood (Ciabatta)30 g platte ansjovisfilet200 g tomaten, in blokjes gesneden120 g komkommer, zonder zaa...
> Meer informatie
Pappa al pomodoro
Ingrediënten voor 4 personen 1 dl extravergine olijfolie3 teentjes knoflook4 blaadjes basilicum400 g tomatenblokjes, met een vork geprakt300 g br...
> Meer informatie
Pollo alla salvia
Kip met salie
Ingrediënten voor 4 personen 1 kg kip3 teentjes knoflook10 salieblaadjeszout en peperglas droge witte wijn1 liter vleesbouillon3 cl extra vergine...
> Meer informatie
Seppie in zimino
Zeekat (inktvis) in groentesaus
Ingrediënten voor 4 personen 1 kg zeekatuibleekselderijpeterselieextra vergine olijfolie1 kg snijbietzout en pepertomatensaus Bereiding 20 minu...
> Meer informatie

Recept van de maand

Op dit moment geen recept van de maand