Deze website maakt gebruikt van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Klik op "OK" om cookies te accepteren, of op "Weigeren" om de cookies te weigeren.
Iedere regio in Italië heeft zo zijn eigen specialiteiten. In de landkaart kunt u klikken op de regio waarover u meer wilt weten en dan ziet u wat meer informatie.
Veneto in tavola
Veneto is een groot gebied in het noordoosten van Italië dat loopt van de Dolomieten tot aan de Venetiaanse lagune in het oosten. Vis, kaas, rijst en polenta vormen de belangrijkste ingrediënten in de streek. De hoofdstad Venetië ligt op een groep eilanden in een lagune en werd in de tijd van het Romeinse Rijk al Venetia genoemd.
Recepten uit deze regio
Risotto di scampi agli asparagi
Risotto met scampi en asperges
Ingrediënten voor 8 personen
600 g rijst400 g witte asperges200 g scampi (Noorse kreeft)100 g peterselie, fijngehakt50 g ui1 teentje knoflook, fi...