Deze website maakt gebruikt van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Klik op "OK" om cookies te accepteren, of op "Weigeren" om de cookies te weigeren.
Home   |   Contact   |   Rijn IJssel Vakschool Wageningen
Rijn IJssel in samenwerking met Academia Barilla
Recepten
facebook twitter youtube

Iedere regio in Italië heeft zo zijn eigen specialiteiten. In de landkaart kunt u klikken op de regio waarover u meer wilt weten en dan ziet u wat meer informatie.


Campania in tavola

Campanië ligt aan de Tyrreense zee en heeft Napels als hoofdstad. Pittoreske steden en sterke culturele tradities vormen de basis van deze regio. Het voedsel van Campania is gebaseerd op goedkope ingrediënten, zoals pasta, kruiden, groenten en de vis als geld uitgegeven kan worden.

Italia
Abruzzo Basilicata Calabria Campania Emilia Romagna Friuli Venezia Giulia Lazio Le Marche Liguria Lombardia Molise Piemonte Puglia Sardegna Sicilia Trentino-Alto Adige Toscana Umbria Valle d'Aosta Veneto

Recepten uit deze regio

Caponata con sgombri
Caponata met makreel
Ingrediënten voor 4 personen 4 freselle (dubbel gebakken droge broodkoeken)400 g schoongemaakte, gekookte bloemkool150 g sottaceti (ingemaakte gr...
> Meer informatie
Caprese con verdure saltate al timo
Caprese van gesauteerde groenten en tijm
Ingrediënten voor 4 personen 80 g bleekselderij 80 g paprika 120 g courgette 50 ml extra vergine olijfolie 5 g tijm 250 g rode, rijpe tomaten 32...
> Meer informatie
Gnocchi alla sorrentina
Gnocchi van Sorrento
Ingrediënten voor 4 personen 500 g gnocchitomatensausbasilicum250 g mozzarella, in plakjes100 g geraspte Parmigiano Reggiano Bereiding 30 minut...
> Meer informatie
Torta caprese
Taart uit Capri
Ingrediënten 150 g gehakte amandelen met vlies100 g boter100 g suiker100 g fondantchocolade3 eieren2 eetlepels crème de cacao-likeur of Li...
> Meer informatie
Zuppa di vongole alla napoletana
Napolitaanse venusschelpensoep
Ingrediënten voor 6 personen 200 g vongole veraci (gemarmerde tapijtschelpen) 2 teentjes knoflook 1 dl extra vergine olijfolie 1 eetlepel peterse...
> Meer informatie

Recept van de maand

Op dit moment geen recept van de maand