Deze website maakt gebruikt van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Klik op "OK" om cookies te accepteren, of op "Weigeren" om de cookies te weigeren.
Home   |   Contact   |   Rijn IJssel Vakschool Wageningen
Rijn IJssel in samenwerking met Academia Barilla
Recepten
facebook twitter youtube

Iedere regio in Italië heeft zo zijn eigen specialiteiten. In de landkaart kunt u klikken op de regio waarover u meer wilt weten en dan ziet u wat meer informatie.


Emilia Romagna in tavola

De vruchtbare vallei van de rivier Po vormt de oorsprong van vele van Italië's legendarische voedingsmiddelen. Denk aan Prosciutto di Parma, Parmigiano Reggiano en balsamico uit Modena. Bologna is de hoofdstad van de regio Emilia-Romagna.

Italia
Abruzzo Basilicata Calabria Campania Emilia Romagna Friuli Venezia Giulia Lazio Le Marche Liguria Lombardia Molise Piemonte Puglia Sardegna Sicilia Trentino-Alto Adige Toscana Umbria Valle d'Aosta Veneto

Recepten uit deze regio

Anguilla marinata
Gemarineerde paling
Ingrediënten 1 paling van gemiddelde afmeting,azijn,10 salieblaadjes,knoflook,zout,bloem, olie Bereiding 40 minuten voorbereiding + 15 minuten...
> Meer informatie
Carré d'agnello con carciofi
Lamscarré met artisjokken
Ingrediënten voor 6 personen 1 kg lamslende6 artisjokkenextra vergine Toscaanse olijfolie IGP Academia Barillazout en peper1 teentje knoflook, fi...
> Meer informatie
Involtini di melanzane con Pecorino en Prosciutto
Auberginerolletjes
Ingrediënten voor 4 personen 1 aubergine van ca 600 g12 plakjes rauwe ham, bijv. Prosciutto di Parma80 g Pecorino 3 cl extra vergine olijfoliebie...
> Meer informatie
lnsalata di pompelmo rosa, spinaci novelli e noci
Salade van roze grapefruit, jonge spinazie en walnoten
Ingrediënten voor 4 personen 2 roze grapefruits50 ml extra vergine olijfolie200 g verse jonge spinazie -16 walnotenzoutpeper Bereiding Bereidin...
> Meer informatie
Melanzane alla parmigiana
Aubergines met Parmezaanse kaas
Ingrediënten voor 4 personen 400 g aubergines100 g boter8 cl extra vergine olijfolie1 ui, gesnipperd100 g tomatensauszout zwarte peper 1 dl groen...
> Meer informatie
Millefoglie di crema chantilly e fragole
Bladerdeeg met crème Chantilly en aardbeien
Ingrediënten voor 4 personen 400 g bladerdeeg10 g poedersuiker125 ml melkhalf vanillestokje1 eidooier40 g suiker10 g bloem125 g verse room10 g po...
> Meer informatie
Pasticcio di maccheroni
Ovenschotel met pasta, kaas en vleessaus
Ingrediënten voor 6 personen Voor het kruimeldeeg 450 g bloem 200 g boter 100 g suiker 4 eidooiers 1 lepeltje geraspte citroenschil zout Voor d...
> Meer informatie
Piadina
Piadina
Ingrediënten voor 8 personen 1 kg bloem30 g sodiumbicarbonaat (verkrijgbaar bij de drogist)350 ml melk, op kamertemperatuur20 g zout200 g gesmolt...
> Meer informatie
Ragù alla bolognese
Dé echte vleessaus voor bij de pasta
Ingrediënten voor 4 personen 150 g mager varkensvlees150 g mager rundvlees40 g wortel40 g ui40 g bleekselderij1 dl extra vergine olijfolie90 g ge...
> Meer informatie
Risotto con anguille alla comacchiese
Risotto met paling zoals in Comacchio
Ingrediënten voor 4 personen 1 kg kleine palingen 450 g rijst 50 g boter halve ui 2 stengels bleekselderij 150 g geraspte Parmigiano Reggiano een...
> Meer informatie
Salsa verde
Groene saus
Ingrediënten voor 4 personen 50 g witbrood, in azijn geweekt zonder korstjes1 knoflookteen1 tl kappertjes1 ansjovis1 hardgekookt ei150 g fijngeha...
> Meer informatie
Tagliatelle in pasticcio
Ingrediënten voor 6 personen 500 g bloem250 g boter400 g tagliatelle met ei200 g room3 eierenhalf glas droge witte wijn6 eetlepels geraspte Parmi...
> Meer informatie
Torta Mimosa
Mimosataart
Ingrediënten voor 8 personen Voor het biscuitdeeg 75 g bloem75 g aardappelmeel150 g suiker6 eieren Voor de crème Chantilly 5 dl melk2...
> Meer informatie
Tortellini alla bolognese
Tortellini bolognese
Ingrediënten voor 4 personen Voor de pasta 300 g dubbel nul (00) meel3 eieren Voor de vulling 100 g mortadella100 g rauwe ham100 g varkenslende...
> Meer informatie
Zuppa inglese
Ingrediënten 4 eidooiers4 eetlepels suiker1,5 eetlepel bloem50 g fondantchocolade250 g pan di spagna (biscuitdeeg)5 dl volle melkeen borrelglaasj...
> Meer informatie

Recept van de maand

Op dit moment geen recept van de maand