Deze website maakt gebruikt van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Klik op "OK" om cookies te accepteren, of op "Weigeren" om de cookies te weigeren.
Home   |   Contact   |   Rijn IJssel Vakschool Wageningen
Rijn IJssel in samenwerking met Academia Barilla
SvIG
facebook twitter youtube

Missie

De School voor Italiaanse Gastronomie stelt zich als doel om de Italiaanse gastronomie in Nederland te promoten en kennis te delen met studenten, foodlovers (hobbykoks) en professionals. Dit alles gebeurt met respect voor de Italiaanse authentieke keuken, regio en cultuur. In de uitvoering is duurzaamheid van groot belang. Duurzaam in relatie(s) en duurzaam als het gaat om de gekozen ingrediënten en producten.

 

De Double Pyramid is ontwikkeld door Barilla centre of Food and Nutrition.

 

De Italiaanse keuken, geniet bewust!

 

De piramide laat zien hoeveel impact bepaalde productgroepen hebben op het milieu. (CO2 uitstoot, verbruik van water, en gebruik van landbouwgrond ten opzichte van 1 kilogram opbrengst)
In het mediterrane dieet wordt veelvuldig gebruik gemaakt van groente, fruit, vis en olijfolie. Naast het feit dat het mediterrane dieet gezond is voor de mens, draagt het bij aan een duurzamere wereld met respect voor het milieu.

Rijn IJssel kent een eigen duurzaamheidbeleid en ondersteunt de filosofie van Barilla en de dubbele piramide.